En pedaltræner bidrager til en bedre blodcirkulation

pedaltræner

3 år siden |  0 comments  |  Fundet på nettet

Der findes efterhånden så mange forskellige typer hjælpemidler til ældre, at det kan være svært at kende til dem alle. Mellem en masse mere eller mindre ubrugelige ting er der dog også nogle produkter, som skiller sig særligt positivt ud, og som mange har stor gavn af.

Et af de gode produkter – som samtidigt er et relativt billigt hjælpemiddel – er en pedaltræner. Pedaltræneren løser i bund og grund det samme behov som en motionscykel, nemlig at du kan cykle mens du sidder derhjemme. Forskellen på en pedaltræner og en almindelig kondicykel er imidlertid, at en pedaltræner blot er et par løststående pedaler, som du kan bruge uanset om du sidder i din sofa, seng, på en kontorstol eller et helt tredje sted.

Det betyder, at du ikke skal døje med at komme op på en høj kondicykel. Samtidigt kan du sidde langt mere komfortabelt end på en kondicykel.

Brug en pedaltræner som sengecykel


Mange ældre har behov for at få aktiveret blodomløbet om morgenen inden de står ud af sengen. I det tilfælde er en pedaltræner et utroligt godt værktøj, da den også kan bruges som sengecykel. Du placerer den blot i fodenden, og kan så træde rundt i pedalerne mens du ligger i sengen.

En pedaltræner vejer kun et par kilo, og den er derfor nem at flytte rundt på.

Nem tilpasning af modstanden


Præcist som på en almindelig kondicykel er det nemt at regulere hvor meget modstand der skal være når du træder rundt. På de fleste modeller kan det ændres ved hjælp af en stor skrue på toppen af pedaltræneren. Det ses blandt andet på billedet her ved siden af, hvor vi viser en billig pedaltræner fra LivetSomSenior til bare 349 kroner. Den er sammenklappelig, og kan derfor pakkes sammen så den næsten ikke optager noget plads når ikke den bruges.

Modellen fra LivetSomSenior har skridsikre fødder, så den står godt fast på underlaget. Det er særligt en fordel hvis du f.eks. skal bruge den mens du sidder i sofaen, fordi du så er sikker på, at den ikke glider rundt mens du træder i pedalerne.

Pedaltræneren fra LivetSomSenior er en helt almindelig model, som er dem der sælges klart flest af her i Danmark. Derudover findes der to andre typer på markedet:

  • Digitale pedaltrænere, som indeholder et lille display. Skærmen kan blandt andet vise omdrejninger, tempo og kalorieforbrug. Den type pedaltræner er ikke så udbredt, da det kun er de færreste der har behov for at kunne se de informationer. Typen udspringer igen fra kondicyklen, hvor det jo er helt naturligt at følge med i ens træning og udviklingen. Behovet er imidlertid noget anderledes ved træningspedaler, som man i højere grad bruger for bare at få lidt motion og for at opretholde et sundt og fornuftigt blodomløb.
  • Pedaltrænere med hjælpemotor. Den type pedaltrænere er velegnet for personer, som kun har ganske få kræfter i sine arme eller ben. Hjælpemotoren kan nemlig hjælpe med at få den igang, ligesom den kan holde en konstant hastighed. Derved skal du ikke selv bruge energi på at drive den rundt, men får i stedet ”trukket” dine arme eller ben rundt for at få blodomløbet i gang. Den type kaldes af og til også en elektrisk pedaltræner.


Pedaltrænere kan også bruges til armene


Vi nævnte det kort ovenfor, men det fortjener nok en nærmere forklaring – en pedaltræner kan nemlig også bruges til at træne armene med. Pedalerne har en udformning som gør, at man nemt kan holde fast i dem med hænderne. Derfor kan man altså stille pedaltræneren på et bord, og så dreje pedalerne rundt ved brug af armene. Det er af og til en lidt overset mulighed – omend det faktisk er utroligt brugbart for mange seniorer.

Der findes mange betegnelser og synonymer for samme produkt


Hvis du er lidt forvirret over, at vi af og til skifter mellem betegnelserne i vores artikel, så er du ikke den eneste. En pedaltræner har nemlig en række forskellige synonymer, som alle dækker over præcist det samme produkt. De mest brugte betegnelser herhjemmer enten træningspedaler eller en pedaltræner. Sidstenævnte er en direkte oversættelse fra det engelske ord for produktet, nemlig ”pedal exerciser”.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

vest

Alle kategorier i Jyttes Hytte

By Nyborg Turist

Jytteshytte.dk laver produkttests og anbefalinger inden for et hav af kategorier. Hun tester næsten alle de typer af produkter, du kan komme i tanker om. Hos Jyttes Hytte kan du finde test og anbefalinger mange forskellige varekategorier. Der er både...

Et ur er den perfekte gave til en mand som har alt

By Nyborg Turist

Ure er ikke noget vi alle går med. Især nu om dage er der færre og færre som har brug for det. Hvis man bliver spurgt om, hvad klokken er, så kigger man ikke længere på sin arm, men derimod på den telefon som alle mennesker har liggende i deres lomme...

Ved at vælge et godt Køleskab kan man spare mange penge

By Nyborg Turist

Hvis man gerne vil have sine fødevarer til at holde længere, så kan det være nødvendigt at have en måde at køle dem ned på. Hvis de skal holde i rigtig lang tid, så kan man vælge at fryse dem ned, men det er dog ikke altid den bedste løsning. Det tag...